Setmana de la poesia de València (5-9 de juliol de 2010)

Setmana de la poesia de València (5-9 de juliol de 2010)
Foto d'Ángel Arenas

I setmana de la poesia de València (juliol, 2010)

Taules redones, recitals poètics, cursos, un poema gegant perquè la gent del carrer hi participe i fins i tot una sessió de poesia col·lectiva i improvisada al Jardí Botànic són algunes de les iniciatives que l’Aula de Poesia de la Universitat de València ha programat per celebrar la I Setmana de la Poesia que tindrà lloc entre el 5 i el 9 de juliol en diferents espais universitaris i al carrer. Una setmana en què es parlarà, es formarà, es recitarà i es jugarà amb la poesia per revitalitzar un gènere que està de moda.

La responsable de l’Aula de Poesia de la Universitat de València, Begonya Pozo, explica que amb aquesta setmana frenètica, de la qual enguany se celebra la primera edició, es pretén «sensibilitzar el públic sobre la importància de la poesia i fer-la visible amb tota mena d’iniciatives».

El curs «Transversalitats poètiques», que es farà cada matí a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, serà l’inici d’una setmana en què tindran lloc nombroses activitats obertes a tot el públic. La poesia ocuparà també múltiples espais en sessions vespertines, on es prendrà el pols a la realitat poètica de la ciutat, i també s’evidenciarà el mestissatge de la poesia amb altres discursos artístics com el teatre, la música, la performance, etc.

Hui dimarts 6 de juliol, l’Aula de Poesia de la Universitat de València participarà en la VIII edició de Veus paral·leles. Una importantíssima trobada literària que té l’objectiu d’establir vincles entre poetes en català i en altres llengües minoritàries pertanyents a les més diverses tradicions culturals. En aquest cas, l’espectacle poètic-teatral es titula «De l’Ebre al Roine» i suposa la primera ocasió en què participa una universitat de la Comunitat Valenciana. L’acte, que tindrà lloc al Claustre del Centre Cultural La Nau comptarà amb vuit poetes: Isabel Ortega, Roland Peque, Héctor Moret, Danielle Julien, Josep Piera, Xavi Gutiérrez, Maite Brazales i Aurélia Lassaque. El guió i la coordinació són d’Albert Mestres i Sofia Fonseca. Mireia Chalamanch és l’actriu encarregada de la posada en escena, junt amb els i les poetes.

Amb la intenció d’involucrar tots els ciutadans en aquesta marató poètica, es crearà un «poema gegant» en el claustre del Centre Cultural La Nau. L’encarregat d’escriure els versos inicials d’aquest poema lliure, improvisat i col·lectiu serà el poeta valencià Marc Granell. El poema s’escriurà al llarg de tot el dia, des de les 12h. Fins les 21h. La vesprada es completarà a les 19h. amb el recitla d’Ángel Arenas: “Poeta quien lo escuche”.

Durant les vesprades del dijous i del divendres, el públic podrà assistir al «Jardí de versos» que serà a l’aire lliure a la plaça central del Jardí Botànic (c/ Quart, 20 h). El dijous 8 de juliol es comptarà amb la presència del polifacètic poeta Josep Pedrals, i la vesprada del divendres, com a colofó a una setmana inundada de poesia, poetes de la ciutat (en castellà i valencià) participaran en un recital col·lectiu.

[Notícia publicada al web de la Universitat de València]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada